Na Strednici majú lyžiari k dispozícii osem vlekov

25.02.2008 Kežmarok

Ždiar 25. februára (TASR) - Prázdninujúci školáci zo západného Slovenska, ale aj susedného Poľska zapĺňajú lyžiarske svahy vo Vysokých Tatrách.
\"Zvýšený záujem sme zaznamenali už v nedeľu, kedy využívalo služby vlekov asi 1100 lyžiarov. Národnostné zloženie je pestré. Prevládajú prázdninujúci lyžiari zo Slovenska a Poľska, ale dosť je aj Maďarov, Čechov či Litovcov, \" uviedol pre TASR Marián Bekeš zo strediska Skicentrum Strednica v Ždiari. Spresnil, že na svahoch je najmenej 60 cm snehu a v prevádzke je osem lyžiarskych vlekov, takže služby fungujú bez čakania.
V stredisku je k dispozícii požičovňa lyží. Kompletný lyžiarsky výstroj pre dospelého vyjde na 350 Sk, detský stojí 200 Sk a snowboard si možno požičať za 400 Sk. Menej skúsení lyžiari a najmä rodiny s deťmi oceňujú služby lyžiarskej školy. \"Máme šesť inštruktorov, ktorí pomáhajú zvládnuť lyžiarske techniky všetkým vekovým kategóriám od detí až po seniorov, \" priblížil Bekeš. Dodal, že vďaka dobrým snehovým podmienkam je v okolí v prevádzke aj osem kilometrov bežeckých tratí.
Celodenný lístok pre dospelých lyžiarov stojí v Skicentre Strednica 500 Sk, pre deti 450 Sk. Dvojhodinový vyjde na 350, resp. 300 Sk.
 

Vyberte región